Μαθήματα Αυτογνωσιακής Ενδυνάμωσης | Madalena
Get Adobe Flash player

Μαθήματα Αυτογνωσιακής Ενδυνάμωσης

Παρουσίαση

Μαθήματα αυτογνωσιακής ενδυνάμωσης

Σκοπός των μαθημάτων αυτών, είναι να μπούμε στη διαδικασία να γνωρίσουμε τον πραγματικό εαυτό μας και να τον ενδυναμώσουμε εσωτερικά.
Μέσα από πολύ πρακτικές διαδικασίες που κάνουν την καθημερινότητα μας ν’ αλλάξει,

Μαθαίνουμε:

Τεχνικές αυτοπαρατήρησης, αυτοσυγκέντρωσης & δημιουργικού οραματισμού

Μέσα στην καθημερινότητά μας, είναι αδύνατο να ηρεμήσουμε το νου μας και να ρίξουμε τους γρήγορους ρυθμούς μας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάναμε ένα εσωτερικό στοπ για να καταλάβουμε πώς νοιώθουμε? Το πρώτο βήμα για να συναντήσουμε τον εαυτό μας είναι η απλή αλλά μεγάλης αξίας μέθοδος της αυτοπαρατήρησης. Μέσα από αυτήν, σταδιακά αναγνωρίζουμε την πρώτη ίσως μεγάλη ανάγκη μας: να ηρεμήσουμε τον υπερδραστήριο νου μας. Καθώς μαθαίνουμε πρακτικές τεχνικές αναπνοών, αυτοσυγκέντρωσης και δημιουργικού οραματισμού, ο νους καθαρίζει και οξύνεται η αντίληψή μας. Εστιάζουμε την προσοχή μας στο Εδώ και Τώρα και τελικά βιώνουμε όλο και πιο συχνά την πολυπόθητη ηρεμία.

Αναγνώριση των συναισθημάτων και των σκέψεών μας. Κατανόηση των συμπεριφορών μας

Ξέρετε ότι καθημερινά περνούν από το μυαλό μας, περίπου 90000 σκέψεις? ….. Εκ των οποίων οι περισσότερες αρνητικές? ….. Πιστεύετε πράγματι ….. ότι όλες αυτές οι σκέψεις, είναι δικές μας…. σκέψεις? Ξέρετε ότι τα συναισθήματά μας, δεν τα δημιουργεί ….. το περιβάλλον μας? ….. (π.χ. “είμαι θυμωμένος/η, επειδή μου έκανες αυτό…..”) ….. Οι σκέψεις μας ….. αυτές είναι ο διακόπτης των συναισθημάτων μας ….. Αυτές πυροδοτούν και διαμορφώνουν την όποια αντίδραση-συναίσθημα ….. στο εξωτερικό ερέθισμα ….. και κατά συνέπεια διαμορφώνουν τις συμπεριφορές μας ….. Οπότε αρνητικές σκέψεις, συνεπάγονται ….. αρνητικά συναισθήματα και αρνητική συμπεριφορά ….. απέναντι στον εαυτό μας πριν από όλα, και έπειτα στο περιβάλλον μας ….. Θετικές σκέψεις? θετικά συναισθήματα και θετική συμπεριφορά ….. απέναντι στον εαυτό μας και στο περιβάλλον μας…..

Η Λειτουργία των συμπαντικών νόμων και το αληθινό νόημα που κρύβεται πίσω από κάθε «τυχαίο» γεγονός

Πόσες φορές τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και η μια αναποδιά διαδέχεται την άλλη, χωρίς εμείς να μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί. Μήπως είναι η κακή μας τύχη; Από την άλλη, μήπως κάθε περιστατικό που εκλαμβάνουμε σαν αρνητικό είναι η απάντηση σε κάποιο πρόβλημά μας και εμείς δεν το βλέπουμε; Σκεφτήκατε ποτέ ότι ίσως όλα αυτά τα δυσάρεστα που «τυχαίνουν» σε μας και τους γύρω μας, να περιέχουν κάποιο κρυμμένο μήνυμα που θέλει κάτι να μας πει; Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται! Στην πραγματικότητα, πίσω από το κάθε γεγονός κρύβεται μια Ανώτερη Δύναμη που μας συντροφεύει και που θέλει να μας βοηθήσει. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε τον κόσμο που επιλέγουμε! Για τους περισσότερους από μας πολλά στη ζωή μας πηγαίνουν καλά, αλλά υπάρχουν κ πράγματα που θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά. Για να αλλάξουν αυτά τα πράγματα, πρέπει να τα δούμε όπως θα θέλαμε να είναι αντί να συνεχίσουμε να τα βλέπουμε όπως είναι. Μας είναι ιδιαίτερα γνωστές οι φράσεις: «Ότι σπείρεις, θα θερίσεις», «Τα πάντα έχουν την αξία τους και τα πάντα πληρώνονται». Κι αυτά είναι μόνον η αρχή!!!

Ο συντονισμός με τη σοφή φωνή μέσα μας & η εμπιστοσύνη στον Ουρανό και τα πλάσματά του

Είναι πολλές οι στιγμές που νιώθουμε ότι τίποτα δεν προχωράει στη ζωή μας. Άλλοτε πάλι, νιώθουμε αδύναμοι να αντιδράσουμε και φοβισμένοι να κάνουμε μια επιλογή. Παλεύουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα. Όταν τελικά το καταφέρουμε, λειτουργούμε μέσα στο θεραπευτικό χώρο της Καρδιάς μας και βιώνουμε μια νέα εσωτερική ισορροπία. Εκεί, ερχόμαστε σε επαφή με το σοφό κομμάτι του εαυτού μας που γνωρίζει και κατανοεί τι είναι κατάλληλο και τι όχι την κάθε στιγμή. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά καθοδηγούμαστε προστατευμένοι από φωτεινές αγγελικές οντότητες και πνευματικούς δασκάλους. Εκεί, ενώνεται η Γη με τον Ουρανό.

Θεραπεία των πληγωμένων κομματιών της παιδικής μας ηλικίας

Όταν γεννιόμαστε, είμαστε σα λευκό χαρτί που πάνω του καταγράφονται όλες οι εμπειρίες της ζωής. Κάθε ηλικία που περνάμε, βρίσκεται αποτυπωμένη μέσα στη συνειδητότητά μας και στη μνήμη μας. Κάθε φορά που λέμε ότι φοβόμαστε, ότι διστάζουμε, ότι θέλουμε επιβεβαίωση κι αποδοχή, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι εκείνος που φοβάται, διστάζει, θέλει επιβεβαίωση κι αποδοχή είναι το μικρό παιδί μέσα μας. Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στα μάτια κι ας τον αγαπήσουμε, όπως το παιδάκι που έχουμε μέσα μας!

Ανάπτυξη της ελεύθερης βούλησής μας

Ποιό το όφελος? ….. όλων των παραπάνω? Τι ωφελεί να μάθουμε τεχνικές αυτοπαρατήρησης, οραματισμού ….. να αναγνωρίσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, να κατανοήσουμε, να αποκρυπτογραφήσουμε τις συμπεριφορές μας, τη λειτουργία του σύμπαντος, να θεραπευτούμε ….. και όλα όσα έχουν αναφερθεί τελικά? Αλήθεια ποιό? “Είναι ωραία η γνώση ….. η κατανόηση ….. αλλά είναι πολύ θεωρητική και καθόλου χρήσιμη στο εδώ και στο τώρα ….. στην πρακτικά δύσκολη και ήδη πολύπλοκη ζωή μας”, θα μπορούσε κανείς πολύ εύκολα να πει ….. Και θα συμφωνούσαμε …. ναι! Αυτή η γνώση και κατανόηση όμως ….. είναι που ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ τον εαυτό, και αποκαλύπτει μια μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ …. μια αλήθεια που αλλάζει την οπτική και κατ’ επέκταση τη ζωή μας …. ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ….. τη δημιουργούμε κάθε μέρα, ώρα, λεπτό μέσα από κάθε επιλογή, απόφασή μας ….. ή μη επιλογή και μη απόφασή μας ….. Τη δημιουργούμε ασκώντας την βούλησή μας κάθε στιγμή ….. μέσα από το εύρος των επιλογών που αντιλαμβανόμαστε ….. Και εδώ ακριβώς είναι το κλειδί (όφελος) ….. έχοντας κατανοήσει και αναγνωρίσει ….. αντιλαμβανόμαστε το εύρος των επιλογών μεγαλύτερο ….. η ελευθερία που βιώνουμε είναι μεγαλύτερη, και η δύναμη να υποστηρίξουμε όποια από τις επιλογές μας ακόμη μεγαλύτερη ….. Με άλλα λόγια το ΟΦΕΛΟΣ είναι η ανάπτυξη της ικανότητάς μας, να δημιουργούμε μια ζωή για εμάς πολύ πιο κοντά στη ζωή που επιθυμούμε και οραματιζόμαστε για εμάς! ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!!