Ιστορικά | Madalena
Get Adobe Flash player

Usui Ryoho Reiki

Ιστορικά

Η ιστορία του Ρέικι

Ο Μικάο Ουσούι γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1865 στη Νότια Ιαπωνία. Εικάζεται ότι προερχόταν από ευκατάστατη οικογένεια, αφού μόνο σι πλούσιοι μπορούσαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιό και μια κόρη.

O Δρ. Ουσούι λέγεται πως ήταν ένας ζεστός, απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ενώ είχε πολλές γνώσεις και πολλά χαρίσματα, δεν έκανε επίδειξη. Μελέτησε πολύ κι εργάστηκε σκληρά.

Πολλές εκδοχές για τη ζωή του έχουν ακουστεί. Όμως η ανακάλυψη του τάφου του από τον Φρανκ Αρτζάβα Πέτερ, ένα Γερμανό δάσκαλο του Ρέικι που ζούσε στην Ιαπωνία το 1994, έριξε φως στη ζωή και το έργο του Μικάο Ουσούι. Στον τάφο υπάρχει μια επιγραφή σε μια πέτρινη στήλη τριών μέτρων, όπου αναφέρονται στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Δασκάλου Ουσούι.

Στην Ιαπωνία τον αποκαλούσαν «Σενσέι», που σημαίνει Διδάσκαλος και αποτελεί το μεγαλύτερο τίτλο σεβασμού. Στο Δυτικό κόσμο είναι γνωστός ως «Δόκτωρ Ουσούι» που σήμαινε άνθρωπος με πολλές γνώσεις.

Στο βουνό που πήγαινε συχνά για να διαλογιστεί και να προσευχηθεί ένιωσε την ενέργεια του Ρέικι που τον ώθησε να δημιουργήσει την μέθοδο, να την εφαρμόσει πρώτα στον εαυτό του, μετά στην οικογένειά του και αφού είδε ότι ήταν αποτελεσματική, αποφάσισε να την εφαρμόσει και σε άλλους. Έτσι, το 1921, άνοιξε μια κλινική στο Τόκυο, όπου θεράπευσε πολλούς ανθρώπους και άρχισε να διδάσκει τη μέθοδο.

Πολύ γρήγορα η φήμη του απλώθηκε σε όλη την Ιαπωνία και άρχισαν να τον καλούν σε διάφορα σημεία της χώρας. Το 1926, ενώ βρισκόταν στο Φουκουγιάμα, πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Δρ. Μικάο Ουσούι είχε διδάξει τη μέθοδο Ρέικι σε πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. Ίδρυσε το Ουσούι Ρέικι Ρυόχο Γκαγκάι το 1922 στον οποίο ήταν ο πρώτος πρόεδρος.

Ιαπωνικό Ρέικι
O κ. Τσουτζίρο Χαγιάσι ήταν απόστρατος αξιωματικός του ναυτικού. Περίπου το 1925 και σε ηλικία 47 ετών έγινε μαθητής του Δρ. Ουσούι και πήρε μύηση του δασκάλου. Κάποια στιγμή έφυγε από τον Σύνδεσμο Μεθόδου Ρέικι Ουσούι και άνοιξε μία κλινική στο Τόκυο. Δημιούργησε δικό του παρακλάδι του Ρέικι και το ονόμασε Χαγιάσι Σίκι Ρέικι και έγραψε το δικό του εγχειρίδιο για το Ρέικι. Λίγο πριν το θάνατό του το 1941 έχρισε την Χαβάγιο Τακάτα ως κεφαλή του Ρέικι στην Δύση. Στην Ιαπωνία άφησε διάδοχό του την σύζυγο του κα Χαγιάσι.

Δυτικό Ρέικι
Η κ. Χαβάγιο Τακάτα γεννήθηκε στην Χαβάη το 1900 από Ιάπωνες γονείς. Το 1935 πήγε στην Ιαπωνία όπου άκουσε για την θεραπεία που προσφερόταν στην κλινική του κ. Χαγιάσι και αποφάσισε να την δοκιμάσει, λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε. ‘Ήταν τόσο εντυπωσιασμένη με τα αποτελέσματα που ζήτησε να μυηθεί στην μέθοδο του Ρέικι. ‘Όμως της αρνήθηκαν διότι όπως της εξήγησαν το Ρέικι δεν διδασκόταν σε ξένους. Τελικά ο κ. Χαγιάσι αποφάσισε να της δώσει τον Πρώτο βαθμό το 1936. Για ένα χρόνο εργάστηκε μαζί του και μετά μυήθηκε στον Δεύτερο βαθμό.

Η Κ. Τακάτα γύρισε στην Χαβάη το 1937 για να διαδώσει το Ρέικι στην Χαβάη και το χειμώνα του 1938 η μυήθηκε Δασκάλα του Ρέικι (Ρέικι Μάστερ). Αργότερα, μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου άρχισε να διδάσκει και να διαδίδει το Ρέικι. Πριν πεθάνει το 1980, έδωσε στην αδερφή της ένα κατάλογο με είκοσι δύο δασκάλους Ρέικι που είχε μυήσει και άφησέ διάδοχό της την εγγονή της Φύλλις Λέι Φουρουμότο.