Περισσότερες Πληροφορίες | Madalena
Get Adobe Flash player

Usui Ryoho Reiki

Περισσότερες Πληροφορίες

ΑΞΙΕΣ ΡΕΙΚΙ

Για σήμερα…

Δεν ανησυχώ

Δεν φοβάμαι

Δεν θυμώνω

Έχω εμπιστοσύνη

Δουλεύω με αγάπη

Σέβομαι όλους τους ανθρώπους

Ευγνωμονώ κάθε τι που με περιβάλλει

Από πού έρχεται η ενέργεια του Ρέικι;
Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια, όσα βλέπουμε κι αισθανόμαστε κι όσα δεν βλέπουμε και δεν αισθανόμαστε. Η ενέργεια του Ρέικι έρχεται από το σύμπαν. Η ζωτική ενέργεια είναι παντού, διαπερνά και περιβάλλει όλη τη φύση, κάθε έμβιο ον, κάθε άνθρωπο, κάθε όργανο και κάθε κύτταρό του.
Η ενέργεια έρχεται τα στοιχεία της φύσης. Το Ρέικι έρχεται κατευθείαν από την Πηγή, από την Πηγή της Ζωής και δίνει ζωή και αγάπη.

Η λέξη θεραπεία (healing) έχει την ίδια ρίζα με τη λέξη Όλον (Whole). Όλον (whole), Υγεία (health), θεραπεία (healing), Ιερός (holy), έχουν την ίδια ρίζα. Να θεραπευθείς σημαίνει να γίνεις ένα με το Όλον. Ένας άρρωστος, δεν είναι παρά ένας αποσπασμένος άνθρωπος, που έχει χάσει τη σύνδεσή του με το Όλον.

Η λειτουργία του θεραπευτή είναι να τον επανασυνδέσει. Στη θεραπεία, θεραπεύουμε αιτίες και όχι αποτελέσματα.

Η θεραπεία είναι μια από τις λεπτότερες διαστάσεις. Και η λεπτότητα συνίσταται στο ότι ο θεραπευτής δεν κάνει τίποτα. Ο θεραπευτής δεν είναι στην πραγματικότητα θεραπευτής, γιατί η θεραπεία συμβαίνει μέσω αυτού.

Αν θέλεις να γίνεις θεραπευτής, θα πρέπει να αδειάσεις από το εγώ σου. Όταν αδειάζεις, από τη μια πλευρά βγαίνεις εσύ και από την άλλη μπαίνει ο Θεός.

Καθένας μπορεί να γίνει θεραπευτής. Η θεραπεία είναι όπως η αναπνοή, φυσική. Όταν κάποιος αρρωσταίνει, σημαίνει ότι έχει χάσει την ικανότητά του να αυτοθεραπεύεται, δεν έχει συνείδηση της δικής του θεραπευτικής πηγής. Ο θεραπευτής, αγγίζοντας το σώμα του άρρωστου γίνεται σύνδεσμος ανάμεσα σε αυτόν και την πηγή.

Η θεραπεία είναι μια εμπειρία προσευχής, μια εμπειρία αγάπης.

Άκου τα αισθήματά σου και θα γίνεις ένας σπουδαίος θεραπευτής!

ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ

 • Δεν στέλνουμε την ενέργεια Ρέικι. ΠΟΤΕ σε ανθρώπους που δεν μας το έχουν ζητήσει.
 • Δεν χρησιμοποιούμε την ενέργεια Ρέικι ΠΟΤΕ για να αποκομίσουμε προσωπικά οφέλη επεμβαίνοντας στην ελεύθερη βούληση κάποιου ατόμου
 • Δεν δίνουμε Ρέικι ΠΟΤΕ σε δημόσιο χώρο, για επίδειξη. ‘Αν χρειαστεί κάποιος εντελώς ξαφνικά να πάρει την ενέργεια Ρέικι (π. χ. ένας δυνατός πονοκέφαλος, ή μια αίσθηση λιποθυμίας, ή ένας δυνατός ξαφνικός πόνος) ας εξετάσουμε αν η πρόθεσή μας είναι αγνή και ας κάνουμε Ρέικι εστιαζόμενοι πάντα στην θεραπεία του ατόμου, και πάντα για το Ανώτερο Καλό τον (και όχι για να επιδείξουμε ότι έχουμε κάποια δύναμη).
 • Προσευχόμαστε πάντα για το Ανώτερο καλό του ανθρώπου στον οποίο δίνουμε την ιερή ενέργεια Ρέικι. Ζητάμε από την ενέργεια να βοηθήσει και να θεραπεύσει το άτομο, πηγαίνοντας μόνη της στα σημεία που χρειάζονται θεραπεία.
 • Δίνουμε πάντα σαφείς εξηγήσεις για το τι είναι η ενέργεια Ρέικι, σε όσους έρχονται σε μας για θεραπεία. Εξηγούμε τι θα κάνουμε. Τους κάνουμε να αισθανθούν άνετα.
 • Κάθε φορά που μιλάμε για την ενέργεια Ρέικι, ανοίγουμε μια μικρή πόρτα στο υποσυνείδητο του ανθρώπου που έρχεται για θεραπεία, ώστε να αναζητήσει την προσωπική του πνευματική εξέλιξη.
 • Δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας για την ενέργεια Ρέικι. Είναι ιερή και δεν διαπραγματεύεται. Είναι η αλήθεια, είναι η αγάπη, είναι το φως. Δεν χρειάζεται αποδείξεις. ‘Αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, τη σεβόμαστε…

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ

Στην αρχαιότητα, εκτός από την καθημερινή γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο λαός, υπήρχε και μια άλλη γλώσσα, την οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς, οι μυημένοι στα μυστήρια της φύσης και της ζωής. Αυτή η γλώσσα ως έκφραση του ιερού, αντί για απλούς χαρακτήρες, χρησιμοποιούσε δυναμικά στοιχεία, ζωντανές εικόνες, παραστάσεις, ζώα, … με μια λέξη Σύμβολα.
Τα σύμβολα έχουν επάνω μας κάποια δύναμη διευκολύνουν την αφύπνιση του εσωτερικού εαυτού μας. Με το σύμβολο ξεπερνάει κάποιος την ατομική σκέψη, για να φτάσει σε συμπαντικές σκέψεις, σε αρχέτυπα, σε ιδέες για αιώνια θέματα. Μέσω αυτού ενωνόμαστε με ό,τι έχουμε κοινό με όλη την ανθρωπότητα.
Όταν ένα άτομο φτάνει να ενσωματώσει μέσα του τη δύναμη ενός συμβόλου, επικοινωνεί με ολόκληρο το σύμπαν. Οι λαοί επικοινωνούν μέσω των συμβόλων. Ταυτίζονται με τα σύμβολά τους και μετατρέπονται στα ίδια τους τα σύμβολα.

Επίσης το σύμβολο επιτρέπει τη μετάλλαξη, γιατί με τη φαντασία μπορεί να δει κανείς τον εαυτό του διαφορετικά, να σκέφτεται διαφορετικά. Αυτό ανοίγει το δρόμο για να γίνει διαφορετικός. Το σύμβολο επιτρέπει στο ον να μεταλλαχθεί για να δρα και δεν μπορεί κανείς να δρα χωρίς να έχει μεταλλαχθεί.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ένα σύμβολο.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ

Στον 1ο Βαθμό μυείσαι στην ενέργεια του Ρέικι και έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου. Μαθαίνεις να τοποθετείς τα χέρια σου σε διαφορετικά σημεία του σώματός σου και να δουλεύεις με την ενέργεια του Ρέικι, στέλνοντας αγάπη και φως. Αποκτάς αντίληψη του σώματός σου.

Στον 2ο Βαθμό έρχεσαι σε επαφή με το νοητικό και το συναισθηματικό σου σώμα. Μαθαίνεις τη χρήση των συμβόλων, εκπαιδεύεσαι να καθαρίζεις από βαθιές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, από παλιά πρότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις που σε βασανίζουν και δεν σε αφήνουν να ολοκληρώσεις το σχέδιο της ζωής σου.

Στον 3Α βαθμό μέσω της 3ης μύησης βιώνεις την ένωσή σου με τον Ανώτερό σου Εαυτό, με το θείο σου κομμάτι, και διανύεις το μονοπάτι που σε οδηγεί σε αυτόν. Αρχίζεις να έχεις επαφή με το Ανώτερο κομμάτι σου, τους Πνευματικούς δασκάλους, τους Αρχαγγέλους και να εμπιστεύεσαι την καθοδήγησή τους. Εξοικειώνεσαι με τη συμπαντική ενέργεια της αγάπης.

Στη συνέχεια κι όταν θα είσαι έτοιμος, αυτά καλείσαι να τα διδάξεις, να τα μεταφέρεις, να τα μεταλαμπαδεύσεις σε άλλους ανθρώπους, κρατώντας μέσα σου το φως και την αγάπη. Καλείσαι να βοηθήσεις κι άλλους να βρουν το δικό τους φωτεινό μονοπάτι.
Παίρνοντας τον 3Α βαθμό, γίνεσαι πιο υπεύθυνος και για τη δική σου πνευματική εξέλιξη. Όσο προχωράς κι εξελίσσεσαι, όσο μαθαίνεις, γίνεσαι φάρος φωτεινός για τους ανθρώπους γύρω σου. Καμία μάθηση δε σταματά, όσα πτυχία και μυήσεις κι αν πάρεις. Ο τρίτος βαθμός απλά σε βοηθάει να ανακαλύψεις αυτό που έχεις ήδη μέσα σου.

Ο δρόμος του δασκάλου είναι ο δρόμος της καρδιάς. Συμπεριφέρεσαι και δρας σαν «δάσκαλος» μόνο με τη βοήθεια της καρδιάς σου.

Ο Τρίτος Βαθμός χωρίζεται σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια. Το πρώτο περιλαμβάνει έναν ενεργειακό συντονισμό υψηλότερων δονήσεων από αυτών των δύο προηγούμενων βαθμών. Διδάσκεται το σύμβολο του Μάστερ Δασκάλου και συμπεριλαμβάνονται προχωρημένες τεχνικές ενεργοποίησης και εξισορρόπησης της ενέργειας, για θεραπεία, προσωπική ανάπτυξη, αλλά πάνω από όλα για πνευματική εξέλιξη. Σε αυτό το επίπεδο έρχεται ο εκπαιδευόμενος σε αρμονική επαφή με τον πνευματικό του φορέα και τον Πνευματικό Εαυτό του.
Το δεύτερο σεμινάριο περιλαμβάνει ολοκληρωμένες οδηγίες για τις διαδικασίες της μύησης του Πρώτου, του Δεύτερου και του Τρίτου Βαθμού, και ολοκληρωμένη εκπαίδευση για τη διδασκαλία ενός σεμιναρίου Reiki. Συζητούνται διάφορα θέματα που αφορούν στην ηθική αλλά και στην πρακτική ευθύνη ενός δασκάλου, καθώς και τις προκλήσεις που συνοδεύονται από την απόφασή του να «είναι» Reiki.

 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
www.syllogosreiki.gr

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 • Αυθεντικό Ρέικι: Ο Παράγων “Ρέικι” στην Ακτινοβόλο Τεχνική® Δρ. Μπάρμπαρα Ρέι, Εκδόσεις Ωκεανίδα.
 • Εισαγωγή στο Ρέικι: Θεραπεία για το Νου, το Σώμα και το Πνεύμα Mary Lambert, Εκδόσεις Διόπτρα.
 • Η Φωτιά του Ρέικι Frank Arjava Petter, Εκδόσεις Διόπτρα
 • Η Χαβάγιο Τακάτα Αφηγείται Φραν Μπράουν, Εκδόσεις Σωμανους
 • Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Ρέικι Sumeet Sharma, Εκδόσεις Shelter for Light Workers & Rainbow Warriors
 • Ρέικι για Κοινές Παθήσεις Mari Hall, Εκδόσεις Αλυκών
 • Ρέικι: Η Κληρονομιά του Dr. Usui Frank Arjava Petter Εκδόσεις Διόπτρα
 • Ρέικι: Η Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια Μπόντο Μπαγκίνσκι και Σαλίλα Σάραμον, Εκδόσεις Σώμανους
 • Ρέικι Θεραπευτικά Χέρια Brigitte Muller & Horst H. Gunther, Εκδόσεις Δίδυμοι
 • Ρέικι: Μαθαίνοντας Τεχνικές Φυσικής Θεραπείας Ντέιβιντ Φ. Βένελς, Εκδόσεις Κέδρος.
 • Ρέικι: Ταξίδι Χωρίς Απόσταση, Ταξίδι Χωρίς Γυρισμό Θάλεια Λουκίδου Καφάτου, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος
 • Ρέικι: Φυσική και Πνευματική Θεραπεία Άριε Λουίγερινκ, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος
 • Το Αυθεντικό Ρέικι του Dr. Mikao Usui, Frank Arjava Petter, Εκδόσεις Διόπτρα
 • Το Φως του Ρέικι Μαρίνα Στεφανίδου, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος